Kavgalı Aileleri BDP Barıştırdı

Kavgalı Aileleri BDP Barıştırdı

Van’ın Özalp ilçesine bağlı Günyüzlü Mahallesi’nde uzun süredir aralarında husumet bulunan Hazır ve Erol aileleri, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerinin katıldığı yemekte bir araya gelerek barıştı.

VAN - Günyüzlü Mahallesi’nde bulunan taziye evinde düzenlenen barış yemeğine BDP Van İl Başkanı Musa İtah, Özalp Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı, Van İmamlarla Dayanışma Derneği Başkanı Muğdat Mirekoğlu, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, mahalle sakinleri ve husumetli bulunan ailelerin bireyleri katıldı.

Barış yemeğinde ilk olarak söz alan Van İmamlarla Dayanışma Derneği Başkanı Muğdat Mirekoğlu, İslam dininde barışın önemine vurgu yaparak, Kürtlerin dünyada günden güne önemli bir noktaya geldiğini ve artık kendi aralarındaki husumete son vermeleri gerektiğini ifade etti.

Mirekoğlu’nun ardından söz alan BDP Van İl Başkanı Musa İtah, Kürt halkının bin yıldır büyük felaketler yaşadığını ancak buna rağmen her zaman barış dolu bir dünya için mücadele ettiğini kaydetti. Kürt halkının katliamlara rağmen barış mücadelesinden vazgeçmediğini ve ağır bedeller ödediğini kaydeden İtah, “Biz Kürtler barışın önemini dünyada en iyi bilen halkız çünkü bizler barış için ağır bedeller ödedik. Kürtler cömertlik, kardeşlik ve dostluk duygusunu çok iyi bilirler. Bu nedenle bilinçsizliğe ve ihanete karşı direndiler. Birçok insanımız bu uğurda kendini feda etti. Her Kürt artık birbirini anlamalı, fesatlığa, husumete prim vermemelidir. Hepimiz biriz. Kendi birliğimizi sağlamalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından iki aile mensupları sarılarak barıştı.

Kavgalı Aileleri BDP Barıştırdı

Kavgalı Aileleri BDP Barıştırdı

Kavgalı Aileleri BDP Barıştırdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.