Katliamla 'ilgilenmeyen' Müslüman kadın konuştu

Katliamla 'ilgilenmeyen' Müslüman kadın konuştu

Londra saldırıları sonrasında çekilen bir fotoğrafı yüzünden ırkçı söylemlere maruz kalan Müslüman kadın ilk kez konuştu.

Londra’da hafta içinde meydana gelen ve IŞİD’in üstlendiği terör saldırısının ardından sosyal medyada ‘kurbanların önünden öylesine geçip gitmek’le suçlanarak ırkçı saldırılara maruz kalan Müslüman kadın açıklama yapmak zorunda kaldı. Daily Mail gazetesine konuşan kadın, söz konusu fotoğrafta şok içinde ailesini aramaya çalıştığını belirterek, ‘nefretin ve yabancı düşmanlığının da kendisini şoke ettiğini’ söyledi.

Saldırıdan dakikalar sonra sosyal medyada yayılan fotoğrafta, başörtülü kadın elinde telefonuyla Westminster Köprüsü’nden geçerken görülüyordu. Texas Lone Star’ adlı Twitter kullanıcısının“Müslüman kadın yerde can çekişen adamın yanından elini kolunu sallayarak, telefonuyla ilgilenerek geçiyor” ifadeleri ve ‘#BanIslam (İslam’ı yasaklayın) etiketiyle paylaştığı tweet sosyal medyada tartışma yaratmıştı.

‘KIYAFETİMİN ÖTESİNE BAKAMAYANLAR…’

Adı açıklanmayan kadın, bu tartışmalara yanıt vermek zorunda kaldı. Daily Mail’de yayımlanan açıklaması şöyle:

“Bir fotoğrafımın sosyal medyada paylaşılma biçiminden ötürü şoke oldum ve korku duyuyorum. O korkunç ve tedirgin edici anda aklımdan ne geçtiği konusunda yorumlar yapanlara şunu söylemek isterim: Şoke edici ve hissizleştirici bir terör saldırısına tanıklık ettikten sonra sadece yıkılmakla kalmadım, aynı zamanda kıyafetimin ötesine bakamayan, nefret ve yabancı düşmanlığına dayalı sonuçlara varan kişiler tarafından fotoğrafımın sosyal medyada her yere yapıştırılmasının şokuyla da başetmek zorunda kaldım. O sırada üzüntü, korku ve endişe duyuyordum” dedi.

Fotoğrafın göstermediği şey şu ki, o andan önce ne olduğunu anlamak için tanıklarla konuşmuş, yardım edip edemeyeceğimi sormuştum… Sonra aileme iyi olduğumu, işten eve dönmekte olduğumu söylemek için telefon etmeye karar verdim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.