Kassam Tugayları: İsrail'in patlamayan füzelerini yeniden kullanarak 5 tankı imha ettik

Kassam Tugayları: İsrail'in patlamayan füzelerini yeniden kullanarak 5 tankı imha ettik

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne fırlattığı patlamayan iki füzeyi kullanarak 5 tankı imha ettiklerini, mürettebatını öldürdüklerini ve yaraladıklarını duyurdu.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nde sivillerin evlerine fırlattığı iki tonluk 2 füzenin patlamadığı belirtildi.

"İki füzenin işgalcilerin araçlarının Cibaliya bölgesindeki yoluna yerleştirildiği ve araçlar bölgeye ulaştığında patlatıldığı" aktarılan açıklamada, söz konusu füzeler kullanılarak, 5 İsrail tankının imha edildiği, tüm personelin öldürüldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

Filistin güvenlik kaynaklarına göre İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne binlerce füze fırlattı ancak bir kısmı teknik nedenlerle patlamadı. Filistin direniş güçleri, genellikle bu füzelerdeki patlayıcı maddeleri, patlayıcılar ve roket başlığı üretiminde kullanıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.