Kaşıkçı: Yüksekova'daki 1830 konutun startı 1 Nisan'da verilecek

Kaşıkçı: Yüksekova'daki 1830 konutun startı 1 Nisan'da verilecek

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı Yüksekova'da yapılması planlanan 1830 konutun yapımının 1 nisan itibariyle başlayacağını söyledi.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, ilçe Emniyet Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen ile birlikte Yüksekova Belediyesi birim amirleriyle yemekte bir araya geldi. 

Yemekte bir konuşma yapan Kaşıkçı Yüksekova'daki toplu konutların yapım işine 1 Nisan itibari ile başlanacağını söyledi. Su arıtma tesisi ile ilgili gerekli yerlerle uzlaşmayı sağladıklarını belirten Kaşıkçı, dere ıslahı ile ilgili sorun kalmadığını sadece çarşı merkezinde kalan dar bir mesafenin ilk etapta devre dışı bırakılacağını söyledi.

bel2.jpg

Kaşıkçı şunları söyledi:

YÜKSEKOVA-YENİKÖPRÜ YOLU: İmar ile ilgili düzenlemede derenin 25 metrelik çekme mesafesini oluşturacağız. Daha sonraki dönemlerde gerekli genişletmeleri yapacağız. Teknik bir sıkıntı olmaz ise Yüksekova ile Yeniköprü arasındaki yolu iyileştirmek için ihalemizi yapacağız. Yeniköprüye mevcut yoldan değilde viyadük ve tünelden daha düzgün çığ ve heyelan tehlikesi olmayan bir güzergahtan ilerlemiş olacağız.

ÇEVRE YOLU: Van yolunu Şemdinli yoluna bağlayan çevre yolunu hizmete sunarak Şemdinli istikametine gidecek olan araçların geçiş güzergahını Cengiz Topel Caddesinden kesip çevre yoluna vereceğiz. Bu sayede ilçedeki trafik yoğunluğunuda azaltmayı ve rahatlatmayı hedefliyoruz.

ÜNİVERSİTE: Yüksekova’da bu sene olmasada gelecek seneye bir Yüksekokul binasının tamamlanması hedeflenmektedir. Yeri belirlenmiş ama imarı ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için çalışmalara belediyemiz tarafından devam etmektedir. Üniversiteye bağlı diğer birimler de ilgili yerlere ilave edildiği takdirde bir Kampüse dönüşmesi yönündeki adımlarında atılacağını söyleyebilirim.

ORGANİZE SANAYİ: Baharın gelmesi ile birlikte iş yoğunluğunun da bir nebze azalmasıyla Organize Sanayi çalışmalarını başlatacağız. Buna yoğunlaşıldığında tarlada, bağda, bahçede bir sanayi değilde derli toplu dışarıdan geleceklerinde yoğunlaşacağı bir sisteme kavuşturmak istiyoruz. Yer olarak da Hakkari karayolu üzerinde bir kamuya ait alanda yapmayı planlıyoruz. Bütün gerekli çalışmalarımızı bitirdikten sonra sene sonunda bir Organize Sanayiye kavuşacağız.

ATIK SU ARITMA VE KATI ATIK DEPOLARI: Atık su arıtma ile ilgili sıkıntılar giderildi. Projesi tamamlanmak üzere. Bu sene olmasa da gelecek senelerde ihalesinin tamamlanmış olacağını belirtebilirim. Katı atık depoları ile ilgili çalışmalar içerisindeyiz. Çevre Şehircilik Bakanlığı bu çalışmalara yoğunlaşmış durumda. Ayrıca katı atıklarının da doğaya rasgele bırakılmış halde değil de onun için de işlenilecek bir madde varsa ekonomiye kazandırılıp, geri kalanını ise bertaraf edilmesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. 

İÇ GÜMRÜKLEME: İç gümrükleme ihalesi hazır durumda, yer ile ilgili imar çalışmalarımızın tamamlanması ile birlikte İç gümrükleme binasının fiziki şartları, lojmanları ve müdürlüğün yeri ihale süreci ile başlayacaktır. İç gümrüklemenin de gelmesi ile üretim noktalarının yavaş yavaş oluşmaya başlayacak. İran ile yapılacak ticaretin alt yapısını oluşturmak istiyoruz. Burayı düzenli bir ithalat-ihracat ve ticari merkeze dönüştürmeyi hedefliyoruz. Minibüs, Doblo ve Pikapla yapılan ticaret günü birliktir. Bunun şehir ekonomisine fazla bir katkısı yoktur. İç gümrükleme ile bunu da düzene sokmayı hedefliyoruz.

bel3.jpg

bel4-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum