'Kaset kumpası' davasında 2 sanığa tahliye

'Kaset kumpası' davasında 2 sanığa tahliye

Deniz Baykal ve eski MHP yöneticilerinin özel hayatlarına ilişkin görüntülerle ilgili davada 2 sanığını tahliyesine hükmedildi.

CHP Antalya Milletvekili ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili davada, 2 sanığın tahliye edilmesine karar verildi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili dava, Ankara 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 171 sanıklı davada, duruşma savcısı sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, Erhan Sazil ve Ertan Aslan’ın tahliyesine, diğer sanıklarınsa tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Davanın sanıkları “Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme”, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak”, “Siyasi Hakların Kullanılmasını Engellemek”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek”,”Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek”, “Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek”, “Kamu Görevlisinin Sahteciliği”, “Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etmek” ile suçlanıyor.

171 sanıktan 164’ü emniyetin istihbarat birimlerinde görev yapıyordu. Sanıklar arasında Fetullah Gülen, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ve eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer de bulunuyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.