Karyatayn'da IŞİD katliamı

Karyatayn'da IŞİD katliamı

Suriye, IŞİD'in Karyatayn kasabasında yaptığı katliamı doğruladı. Humus Vilayet Valisi kasabada en az 60 kişinin öldürüldüğünü, 100'den fazla kişinin kayıp olduğunu söyledi.

IŞİD Humus kırsalındaki Karyatayn kasabasında katliam yaptı. Humus yerel yönetimi 60’tan fazla kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Reuters’a konuşan Humus Vilayet Valisi Talal Barazi, kasabada en az 60 kişinin öldürüldüğünü, 100’den fazla kişinin kayıp olduğunu söyledi. Vali, kayıpların kaçırıldığı ya da öldürüldüğünü kaydetti. Barazi, öldürülen sivillerin ya memur ya da emekliler olduğunu belirtti.

Öte yandan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, olayda IŞİD’in en az 128 kişi katlettiğini açıkladı. IŞİD Karyatayn kasabasına Ekim ayında girmişti. Kasabanın, IŞİD’in kontrolündeki diğer bölgelerle sınırı bulunmaması dikkat çekmişti. Suriye ordusu geçtiğimiz günlerde Karyatayn’da kontrolü tekrar ele geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.