Kars'ta kayyım tepkisi: Bu halk hesabını sorar

Kars'ta kayyım tepkisi: Bu halk hesabını sorar

Kars’a kayyım atanmasına tepki gösteren milletvekili Habip Eksik, “Bu halk bunun hesabını çok ağır bir şekilde onlara ödetecektir” derken, milletvekili Dersim Dağ ise, “Bu devir, bu çark dönecek” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “Kobanê soruşturması” kapsamında tutuklanan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla görevden alındı. Belediye eşbaşkanlarının yerine Kars Valisi Türker Öksüz kayyım olarak atandı. HDP İl Örgütü, durumu tepki göstermek amacıyla belediye binası önünde yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi. 

EKSİK: BU HALK BUNUN HESABINI SORAR

Ardından HDP il binasına dönen milletvekilleri kısa bir açıklama yaptı. Burada konuşan milletvekili Habip Eksik, Kars halkının eşbaşkanlarına sahip çıktığını ve sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi. Eksik, “Kimse ‘Ben milletvekillerini darp ederim, belediye eşbaşkanlarını tutuklarım ve orada keyif çatarım’ demesin. Bu halk bunun hesabını çok ağır bir şekilde onlara ödetecektir. Bugün Kars’a yapılan bu zulmü, tarih onların defterlerine kara bir şekilde yazacaktır. Ankara’da yapılan hukuksuz uygulamayla 17 arkadaşımızı tutuklayanlar, HDP’ye, Kürt halkına, Türkiye demokrasi güçlerine, dostlarımıza diz çöktüreceklerini zan ediyorlarsa yanılıyorlar. Bizler yıllardır mücadele edip diz çökmedik bundan sonra da diz çökmeyeceğiz. Bizim belediye başkanlarımız çalmadılar, çırpmadılar, ihanet etmediler. Belediye eşbaşkanlarımızın alınları açıktır. Bu halka hizmet ettiler ve bu halkın onurunu korudular” dedi.

DAĞ: PİŞMAN OLACAKSINIZ

Ardından konuşan milletvekili Dersim Dağ, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Saray’dan talimat alanlara sesleniyoruz; pişman olacaksınız. Bu devir, bu çark dönecek. Elbette sizin gerçek hukuk önüne çıktığınız günler gelecek. Geç olmadan vazgeçin yoksa pişman olacaksınız. 31 Mart’ta kayyımları pişman eden halk sizi bir kez daha pişman edecek. Bugün 17 arkadaşımızı tutuklayanlar, belediye eşbaşkanlarımızı ve meclis üyelerimizi hukuksuzca gözaltına alanlar şunu bilsinler ki; bu halk bugüne kadar diz çökmedi ve atadığınız kayyımlarla diz çökmez. Siz bu kente ancak kayyım olursunuz. Siz Kars kentinin iradesi olamazsınız. Kars halkının iradesi Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’dır. Kars halkı eşbaşkanlarıyla gurur duyuyor.” 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum