Karaman’daki cinsel istismar davasında sanığa 508 yıl 3 ay ceza

Karaman’daki cinsel istismar davasında sanığa 508 yıl 3 ay ceza

Karaman’da Ensar Vakfı ile KAİMDER yurtlarında kalan çocuklara cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan M.B.’ni yargılanacağı davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme sanık M.B.’ye toplam 508 yıl 3 ay ceza verdi.

Karaman’da Ensar Vakfı ile Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin (KAİMDER) yurtlarında kalan çocuklara cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan M.B.’nin davası Karaman Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

10 çocuğun ailesinin yaptığı şikayet üzerine tutuklanan M. B., “kasten yaralama”, “çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma” suçlarından yargılandı.

Kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanığa, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “hürriyeti tahdit”, “kasten yaralama” ve “müstehcen görüntüleri izletme” suçlarından toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Ensar Vakfı ve KAİMDER davaya müdahil oldu

Sanık M. B., tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi’nden güvenlik nedeniyle, Ses ve Görüntü Bilişim (SEGBİS) sistemiyle katılması bekleniyordu, ama daha sonra mahkeme salonuna getirildi.

Duruşmada, Ensar Vakfı, KAİMDER ve 13 baronun yanı sıra Çocuk Haklarını Koruma Derneği, Eğitim İş, İnsan Hakları Derneği (İHD), Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın müdahillik talebi kabul edildi.

Baroların müdahillik talebi kabul edildi. Milletvekilleri ve derneklerin talepleri ise reddedildi.

Savcı, Ensar Vakfı ve KAİMDER’in ‘suçtan zarar görme’ ihtimallerine binaen davaya müdahil olmaları gerektiğini belirtti.

Mahkeme, “genel ahlak” gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi.

Polisteki ilk ifadesinde suçlamaları kabul eden M. B.nin, mahkemede kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddettiği belirtildi.

Valilikten yasaklama

Karaman Valiliği de duruşma nedeniyle, davanın devam ettiği süre boyunca Karaman il sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma gibi etkinliklerin yasaklandığını resmi internet sitesinden duyurdu.

Kadınlara engel

Davaya katılmak üzere yola çıkan kadınlar, yol boyunca engellendi.

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Pelin Pektaş hakkında yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı ve Karaman Çarşı Karakolu’na götürüldü.

Durdurulan bir araçta bulunan dövizlere ve pankartlara valilik kararıyla el konuldu.

Engellemelere tepki gösteren HDP Ankara İl Eş Başkanı Birsen Kaya, “Fiili darbe içerisinde bir uygulamayla karşı karşıyayız” dedi.

Uzun süre bekletilen kadınlar, kente ulaştıklarında Piri Reis Kültür Merkezi’nin önünde toplandı, ardından adliyenin önüne yürüdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.