Karaman komisyonundaki AKP’li: Herkes çocuğuna sahip olsaydı...

Karaman komisyonundaki AKP’li: Herkes çocuğuna sahip olsaydı...

Karaman komisyonunda konuşan AKP’li üyelerinden Hatice Dudu Özkal, “Çocuk sahibi olan herkes çocuğuna sahip olabilseydi ve kendi nefsine sahip olabilseydi, bu sapkınlıklar yaşanmazdı” diye konuştu.

BirGün’den Sebahat Karakoyun’un haberine göre, konuşmasına dua ederek başlayan Afyonkarahisar Milletvekili Özkal, çocuklara cinsel istismar konusunun çözümünün din ve imanda olduğunu savunarak, komisyona Diyanet’ten uzman alınmasını istedi: “Kontrolsüz tatmin duygusundan çıkan bu sapkınlıkların hepsi insani bir olaydır ve bu insani olayların üstüne birlikte gitmemiz lazım. Farkındalık ve bilinç yükseltmelerle ve özellikle bizim tezimiz olarak da dini ve imani konularla bunun çözümü olduğuna inananlardanım. Onun için, çağrılacak uzmanlara ek olarak Diyanet’ten de uzman alabileceğimiz kanaatimi belirtmek istiyorum.”

‘Bu dini ve imani bir konu değildir’

Özkal’ın sözlerine CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt,“Bu dini ve imani konu meselesi Hanımefendi… Şimdi, ahlakın temeli özveri ve dürüstlüktür, ahlakın dinlerle bir ilgisi yok. Yani burada vaaz vermek durumunda asla değilim, ama bu -tabii ki Diyanet İşleri’nden de yardım alınabilir- dini ve imani bir konu değildir” diye tepki gösterdi.

AKP’li vekiller savunmaya geçti

Öte yandan komisyonda bulunan AKP Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, skandalı ‘münferit’ diye niteleyerek, Ensar Vakfı ve KAİMDER’e ait yurtların yasal olduğunu savundu:“Ulu orta herkesin her yerde bir yurt açması söz konusu değil. İsimleri geçen bu kurumlara Ensar denildi. Bu kurumlar sanki yasal olmayan yurtlar işletiyormuş gibi bir algıyı doğru bulmam.”

Diken’e konuşan CHP Karaman heyeti üyesi Sera Kadıgil, ilkokul ve ortaokul seviyesinde ev ve yurt açmanın kesinlikle yasak olduğunu, dolayısıyla bu yerlerin kağıt üzerinde yasal statülerinin bulunmadığını söylemişti.

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ise cinsel istismar için ‘politik istismar’ ifadesini kullanarak, “Her camianın içinden yanlış insanlar, kusurlu insanlar çıkabilir. Çok fazla dernek, vakıf, tarikat ve benzeri kavramların altının çizilmemesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Muharrem Büyüktürk, Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için 508 yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.