Kar yağışı onlar için çile oldu

Kar yağışı onlar için çile oldu

Yeni yılla birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Hakkari ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yağışın en büyük mağdurları ise hayvan besicileri.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 2016’nın ilk saatlerinden itibaren başlayan ve bugün onuncu gününe giren kar yağışı başta Hakkari olmak üzere bütün bölge illerinde hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

haberinfotograflari.gif

Bugün itibariyle kent genelinde 82 köy ile bu köylere bağlı 209 mezranın yolu ulaşıma kapalı olduğu Hakkari’nin Durankaya beledisinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler zor anlar yaşıyor.

Beldeye bağlı bazı mahallelerde kar kalınlığı yer yer bir buçuk metreyi bulurken, hayvan besicileri küreklerle hayvanlarını otlatmak için alan açıyorlar.

Damlarda biriken kar yığınlarının evlere ve ahırlara zarar vermemesi için toprak damlarını temizleme telaşına düşen beldeye bağlı Dağsu (Sadina) mahallesi sakinleri yollarının açılmasını bekliyor.

Evlerinin damlarını temizleyen köy sakinlerinden Bedretin Gül isimli genç, bu yıl yağan kar yağışının zengine eğlence fakire ise çile olduğunu ifade ederek, köylerde oturan gençlerin aşırı yağışlı dönemlerde çektikleri sıkıntılara dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.