Kar geçim kaynağı oldu

Kar geçim kaynağı oldu

Muş’ta, üç gündür etkili olan kar yağışı hayatı felç ederken, bir yandan da geçim kaynağı haline geldi.

Kent merkezinde yaklaşık 1,5 metreye ulaşan kar kalınlığı cadde ve ara yolları ulaşıma kapattı. Kar yağışı nedeniyle 368 köyden 360’ının ulaşıma kapalı olduğu Muş’ta, çatılarda biriken kar geçim kaynağı oldu.

Ücret karşılığı çatı temizleyen işsiz vatandaşlar kış boyunca çatı temizlemeyi hedefliyor. 4 çocuk babası olan ve çatıdaki karları temizlemeye başlayan Ahmet Dinçer, günlük 100-150 lira kazanmaya başladıklarını söyledi.

Çatıların büyük ve küçüklüğüne göre ücreti belirleyip para kazanmaya başladıklarını ifade eden Dinçer, “Muş’ta 3-4 günden beri kar yağışı devam ediyor. Kar kalınlığı bir metreyi aştı. Bizim işimiz olmadığı için kar atıyoruz. Mesleğim yok 3-4 çocuğum var. Kira ödemek zorundayım, kar atarak para kazanmaya çalışıyorum. Kar yağışı devam ediyor ve ulaşım tam olarak durmuş durumda” dedi.

Kar yağışının kendileri için ekmek kapısı olduğunu kaydeden Dinçer, “Kar yağışı bize ekmek kapısı oldu. Günlük yevmiyemiz 100 ile 150 TL arasında değişiyor. Çatı başı aldığımız fiyat, çatının büyüklük veya küçüklüğüne göre 300-400-500 TL arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

Üniversiteye hazırlanan Yusuf Çakır da, çatı temizleyerek aile bütçesine katkıda bulunmak istediğini vurgulayarak, “Üniversiteye hazırlanıyorum. Kar yağışıyla birlikte okul harçlığımı çıkartmaya çalışıyorum. Eniştemle birlikte çatı tutarak ekmek paramı çıkarmak ve babama yük olmamak için kar temizliği yapıyorum. Kar yağışı böyle devam ederse birkaç çatı daha tutup yevmiyemizi çıkarırız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.