Kaplan: Şimdi de faili meçhul cinayetler zaman aşımına uğratılıyor

Kaplan: Şimdi de faili meçhul cinayetler zaman aşımına uğratılıyor

Halkın Demokratik Partisi Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İstinaf Mahkemeleri’nin kurulmadığını belirterek, “Gecikme nedeniyle işkence, kötü muamele, yüz kızartıcı suçlar, binlerce dosya zaman aşımına uğratıldı. Şimdi faili meçhul cinayetler zaman aşımı

ANKARA - HDP Şırnak Milletvekili Kaplan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Dünya Çevre Günü olduğunu hatırlatarak, Başbakan Erdoğan’ın Hasankeyfi sular altına gömen başbakan olarak tarihe geçeceğini söyledi. Kaplan, Başbakan’ı çevre felaketlerinin sorumlusu olarak gördüklerini söyledi.

Maden Alt Komisyonu’nda bugünkü görüşmelere değinen Kaplan, AKP’nin komisyonda 1. maddeyi görüşmek istemediğini savunarak, “Niye? ‘İşçi Konfederasyonları Başbakan ile görüştü. Başbakan, Canikli ile görüşüyor. Başbakan komisyon üyeleri ile görüşecek. 2,3.,4. maddeden itibaren gidelim’. Hükümetin bir tasarısı Meclis’e geliyor. Komisyonu yasama faaliyeti yapıyor. Yasama faaliyetini yapan diyor ki; ‘Önerge hazırlıyoruz, atlayın, başka maddeleri görüşün’. Siz taşeron ismini konuşmadan, belirlemeden başka maddeleri görüşebilir misiniz” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Çalışma Bakanlarının siyasi sorumluluk alıp oturmadığını ifade eden Kaplan, komisyonun bürokratlarla muhatap olduklarını belirterek, “Soma’da güvenliğini sağlayan, teftişini yapmayan bir derecede Çalışma Bakanı değil mi? Bakan gelmiyor. Bu kadar vurdum duymazlık olmaz” diye konuştu.

Torba kanuna felaket şeyler koyacaklarını belirten Kaplan, “Tüp bebekten tutun da, kamu düzenliğine kadar. Bu torbanın ucu açık. 61 madde ile girdik, bakın görün çıkın. Soma acısının üstüne bakın neler getirecekler” şeklinde konuştu.

Yargı paketini görüşmeye başladıklarını söyleyen Kaplan, 10 yıldır İstinaf Mahkemelerinin kurulmadığını belirterek, “Savunma hakkı kullanılamadı. Bu gecikme nedeniyle işkence, kötü muamele, yüz kızartıcı suçlar, binlerce dosya zaman aşımına uğratıldı. Şimdi faili meçhul cinayetler zaman aşımına uğratılıyor” diye konuştu.

ÇED raporları ile ilgili olarak ivedi yargılamayı getirdiklerini kaydeden Kaplan, yargı yolunu kapatmak için ivedi yargılamayı getirdiklerini söyledi.

Kaplan, İmralı ile her şeyin görüşüldüğünü belirterek, 3 konuda anlaşıldığını ve bu konuların ateşkes, demokratikleşme ve silahların bırakılmasının olduğunu belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.