Kansere karşı etkili doğal gıda

Kansere karşı etkili doğal gıda

Kabuklu kuru yemiş ve ay çekirdeği gibi çekirdekler, badem, ceviz, Antep fıstığı, kabak çekirdeği ve yer fıstığı, sağlığa yararlı çok sayıda besin öğesi içeriyor.

Bu gıdaların sadece bir avuç dolusu, vitamin, mineral ve yağlardan oluşan güçlü bir birleşim sunuyor; tüm bunların hepsi kalbi, beyni ve bel ölçüsünü etkiliyor.

Günde sadece 28 gram enflamasyonu (yangı) azaltabilir ve doygunluk veren lif, protein ile bağışıklık sistemini güçlendiren mineralleri sağlayabilir. INC (International Nut & Dried Fruit Council-Uluslararası Kuruyemiş ve Kuru Meyve Konseyi), 4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle, pek çok çalışmaya göre haftada 2 veya 3 porsiyon (28-57 gram) kuru yemiş yemenin, meme, kolon, pankreas ve akciğer kanseri gibi bazı kanser türlerinin riskini azalttığını bildirdi.

Ay çekirdeği

Ay çekirdeği, insan sağlığı açısından oldukça önemli olan Selenyumun zengin bir kaynağı. Klinik çalışmalar ve kanser konusunda yapılan prospektif hayvan çalışmalarında elde edilen kanıtlar, kanser görülme sıklığı ile selenyum alımı arasında çok güçlü bir ters ilişki olduğunu gösteriyor.

Arizona Üniversitesinden Dr. Larry Clark tarafından 1996 yılında gerçekleştirilen bir çalışma, selenyumun kansere karşı ne kadar etkili olabileceğini gösterdi. 1300 yaşlı bireyin katıldığı çalışmada, yaklaşık yedi yıl boyunca günde 200 mikrogram selenyum tüketenler arasında kanser görülme sıklığının, plasebo verilen kişilere kıyasla yüzde 42 oranında azaldığı görüldü.

Amerikan Tabipler Birliğinin dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, selenyum alanlar arasında kanserle ilişkili ölüm oranı neredeyse yarı yarıya azaldı. Bir çay fincanının dörtte biri kadar ay çekirdeği, günlük selenyum ihtiyacının yaklaşık yüzde 30.6’sını karşılıyor. Taze ayçekirdeği, aynı zamanda Linoleik asit ve esansiyel yağ asidi açısından da iyi bir kaynak. Çekirdek, E Vitamini, amino asit ile kalsiyum, çinko, potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengin.

Çekirdek, kolesterol seviyelerini düşüren fitosterolleri de içerir ve günlük lif ihtiyacı için iyi bir kaynak olarak gösteriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.