Kani Beko: 1 Mayıs için nihai kararı yarın açıklayacağız

Kani Beko: 1 Mayıs için nihai kararı yarın açıklayacağız

İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Taksim Meydanı için nihai kararı yarın Ankara’da TMMOB, KESK ve TTB ile yapacakları görüşmenin ardından açıklayacaklarını söyledi.

İstanbul Valiliği’nin Taksim Meydanı’nı 1 Mayıs kutlamalarına yasaklamasının ardından, emek örgütleri de toplantılarını gerçekleştiriyor.

1 Mayıs programı için DİSK dün İstanbul’da Başkanlar Kurulu’nu topladı.

Başkanlar Kurulu’nun kararı resmi olarak açıklanmazken, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, tutuklu akademisyenler için Bakırköy Cezaevi önünde başlatılan nöbet eylemine destek ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Beko, DİSK olarak Başkanlar Kurulu’nda konuyu değerlendirdiklerini nihai kararı ise yarın Ankara’da TMMOB, KESK ve TTB ile yapacakları görüşmenin ardından açıklayacaklarını söyledi.

Beko şöyle konuştu:

“İşçilerin öğrencilerin kamu çalışanlarının işsizlerin çok hayati sorunları var. En kitlesel şekilde milyonlarca çalışanla birlikte demokratik taleplerimizi 1 Mayıs Emek Mücadele ve Dayanışma Günü’nde haykırmak istiyoruz.

“AİHM Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğunu belirtti”

“DİSK KESK TTB ve TMMOB’nin içinde olduğu 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili mahkeme kararları AİHM kararları açık net bir şekilde ortada. AİHM Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğunu belirten karar verdi.

“Kararımızı yarın ortak toplantıdan sonra açıklayacağız”

“DİSK elbette bunları da başkanlar kurulunda değerlendirdi ama nihai görüşlerimizi yarın KESK DİSK TMMOB ve TTB olarak yapacağımız ortak toplantıdan sonra açıklayacağız. Daha sonra emek demokrasi barış ve kardeşlikten yana olan demokratik kitle örgütleri, meslek odaları ve siyasi partilerle bunları değerlendirdikten sonra yan yana omuz omuza Türkiye’nin birçok ilinde nasıl 1 Mayıs kutlamaları yapılıyorsa biz de 1 Mayıs’ı en iyi şekilde kutlamak istiyoruz.

“1977’de Taksim’de 37 arkadaşımız katledildi”

“Taksim’in özelliğini herkes biliyor. 1977’de Taksim’de yüz binlerce işçi yan yana omuz omuza kutlamak için bir araya geldiğinde otel çatılarından faşist katiller tarafından 37 arkadaşımız katledildi. O günden bu güne DİSK olarak katledilen arkadaşlarımızın katilleri bulunsun hesap sorulsun diye mücadele ettik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.