Kadir Güntepe için takipsizlik kararı

Kadir Güntepe için takipsizlik kararı

Eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe hakkında sokağa çıkma yasakları nedeniyle takipsizlik kararı verildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe’nin de bulunduğu, 3 kaymak hakkında sokağa çıkma yasakları nedeniyle yapılan suç duyurusunda takipsizlik kararı verdi.

Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukatın, Şırnak’ın Cizre, Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde 2015-2016 yıllarında sokağa çıkma yasağı ilan eden kaymakamlar hakkında, ‘insanlığa karşı suç işlemek’, ‘Anayasa’yı ihlal’ ve görevi kötüye kullanmak iddiasıyla yaptıkları suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı.

Suç duyurusunu değerlendiren Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe’nin de bulunduğu 3 kaymakam hakkında takipsizlik kararı verdi.

‘MEVZUATA AYKIRI DEĞİL’

Takipsizlik kararında, şöyle denildi: “İsmi geçen ilçelerde yaygınlaşan terör olaylarının önlenmesi ve kamu düzeni ile asayişin sağlanması için sokağa çıkma yasakları ilan edilmiştir. Uygulamanın yürürlükte bulunan mevzuata aykırı yönü bulunmamaktadır.”

Mezopotamya Hukukçular Derneği karara itiraz edeceklerini açıkladı. (ŞIRNAK/DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.