Kadınlar kıraathane işgal etti!

Kadınlar kıraathane işgal etti!

Van'da 8 Mart etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenleyen KESK'li kadınlar, yaşam alanlarının erkekler tarafından işgal edildiğine dikkat çekmek için bir kıraathaneyi işgal ederek, oturma eylemi yaptı.

Van'da KESK üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin yürüyüş ve afişleme çalışması yaptı. KESK binası önünde toplanan kadınlar, Cumhuriyet Caddesi'ne kadar "Jin jiyan azadî" sloganları eşliğinde yürüdü.

Kadınlar taleplerini içeren "Zalime ve zulme karşı susacak değiliz!" başlıklı afişleri caddede belli noktalara astı. Sanat Sokağına kadar yürüyüşlerine devam eden kadınlar, yaşam alanlarının erkekler tarafından daraltılıp işgal edildiğine dikkat çekmek için sokakta bulunan bir kıraathaneye geçerek, oturma eylemi yaptı. 

Kıraathanede kadınlar adına kısa bir konuşma yapan KESK Kadın Komisyonu üyesi Fatma Arslan, iktidarların kadın bedeni üzerinde savaşı sürdürdüğüne dikkat çekerek, "Savaş katledilmiş, çıplak kadın bedenlerinin sosyal medyada teşhir edilmesiyle devam etmektedir. Biz biliyoruz ki bu teşhir aslında iktidarların acizliğinin ve kirliliğinin göstergesidir" dedi.

Oturma eylemini şarkı söyleyerek sürdüren kadınlar, bir süre sonra zılgıt ve sloganlar eşliğinde eylemlerini bitirdi.

680x680nc-v-28-02-16-kesk-kadnlar6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.