Kadın örgütlerinden, üç eşi olan Ali Yüksel'in vekilliğine tepki: 'Meclis'te olması suçtur'

Kadın örgütlerinden, üç eşi olan Ali Yüksel'in vekilliğine tepki: 'Meclis'te olması suçtur'

AK Parti listelerinden vekil seçilen Yeniden Refah Partili Ali Yüksel’ün üç eşinin olmasına tepki gösteren kadın dernekleri, "Bu şahısın TBMM'de bulunması hatadır, kusurdur, suçtur" dediler.

Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) Konya milletvekili seçilen Ali Yüksel’in üç eşinin olduğu ortaya çıktı. Yüksel’in Meclis’e girmesine kadın hakları savunucuları tepki göstererek, “Bu şahısın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunması hatadır, kusurdur, suçtur ve kadınlar adına ihlaldir” dedi.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam’a konuşan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü Medeni Kanun’u ihlal etmiş bir kişinin parlamentoya taşındığını söyledi. Güllü, şunları söyledi:

“Bu şahıs değil 4, 34 tane de eş alabilir. Çünkü 2016 yılından beri Anayasa'nın ihlal ve iptal edilen bir maddesi var. ‘Resmi nikâh olmadan, dini nikâh kıyılmaz’ maddesi vardı ve bu kaldırıldı. Burada bir suçlu var ise Türkiye’nin Medeni Kanunu’na aykırı hareket eden parlamento. Bu şahısın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunması hatadır, kusurdur, suçtur ve kadınlar adına ihlaldir.”

‘6284 SAYILI YASANIN KALDIRILMASI KONUŞULUYOR’

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Birsen Baş Topaloğlu, Yüksel gibi çok eşliliği savunan ve laikliğe aykırı düşünceleri olan kişilerin milletvekili olmasının endişe verici olduğunu belirtti.

Topaloğlu, “İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkıldı. Şu an 6284 sayılı yasanın kaldırılması konuşuluyor, nafakanın kaldırılması, çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi yıllardır gerçekleştirilmek istenen bir düşünce olarak bekliyor” dedi.

‘TARİHİN EN KADIN DÜŞMANI MECLİSİ’

Avukat Hülya Gülbahar, Meclis'in Yeniden Refah ve HÜDA PAR’la birlikte tarihinin en kadın düşmanı haline geldiğini belirtti. Gülbahar, şunları kaydetti:

“Bugün zinanın suç haline getirilmesi, flörtün yasaklanması gibi vaatlere rastlıyoruz. Son 20 yıldır erkek çok eşliliği Türkiye’de meşru hale getirilmeye ve hukuk sistemi adım adım buna evrilmeye çalışılıyor. Erkek çok eşliliği meselesi çocuk istismarıyla da doğrudan ilişkili.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.