Kadın adayın posterini öptü, aşiret tartışması çıktı

Kadın adayın posterini öptü, aşiret tartışması çıktı

12 Mayıs'ta merkezi parlamento seçimleri için sandık başına gitmeye hazırlanan Irak'ta, bir gencin kadın bir adayın 'afişini taciz etmesi' sonrası iki aşiret arasında kavga çıktı.

Irak parlamento seçimlerine Ensar el Hak listesinden aday olan Hedba el Hesnawi’nin afişini öpen ve kadın adaya hakaret eden gence 100 milyon dinar (82 bin dolar) para cezası verildi. El Macatim aşiretinden olan gencin seçim propagandasının başladığı ilk günlerde kadın adayın afişi önünde yaptıkları sosyal medyada hızla yayılmıştı. Söz konusu kişi, Hedba el Hesnawi’nin afişini öperken çektiği videoda, “Eğer sana oy vermezsem, annem ve babama lanet olsun. Şu dukakların güzelliğine maşallah, maşallah” ifadelerini kullanıyor.

Rudaw’ın haberine göre, Hedba el Hesnawi’nin aşireti görüntülerin yayılması sonrası, gencin kendilerine teslim edilmesini ve 40 milyon dinar (33 bin dolar) para talep etti. Ancak aileler daha sonra konunun kapanması için 100 milyon dinara (82 bin dolar) anlaştı. Gencin ailesi medya üzerinden vekil adayından özür dilerken, babası “Para miktarı sembolik bir şey, karşı aşiret haklı ve cezalandırma hakkına sahip. Her şeye rağmen intikama başvurmadıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Hedba el Hesnawi, sosyal medya üzerinden “Bazıları seçime gölge düşürmek için söz konusu genci kışkırtarak yönlendirmiş” dedi; ardından da “Bana karşı yapılanlara rağmen ben yoluma devam ediyorum. Kanunu bilmeyenlere kanunu öğreteceğiz” açıklamasını yaptı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.