Kabinede görev dağılımı yapıldı

Kabinede görev dağılımı yapıldı

Bekir Bozdağ yeni hükümet sözcüsü oldu. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Bozdağ, görev dağılımını açıkladı.

Kabine revizyonu sonrası yapılan ilk toplantıda yeni hükümet sözcüsünün Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oldu. Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Bozdağ, toplantının gündeminde yeni müfredat ve yapılacak çalışmaların ele alındığını aktardı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın sunum yaptığını kaydeden Bozdağ, konuyla ilgili açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağını belirtti.

Bakanlar Kurulu’ndaki görev dağılımını açıklayan Bozdağ; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Varlık Fonu, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Başbakan Binali Yıldırım’a bağlı olacağını söyledi.

Görev dağılımı şu şekilde:

– Hükümet Sözcülüğü, TBMM ve Danıştay’la ilişkiler, TRT, Anadolu Ajanı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Bekir Bozdağ’a;
– Ekonomi koordinasyonu ve bankalar Mehmet Şimşek’e;
– MGK kararlarının takibi, reformların ve yatırımların koordinasyonu, Atatürk Dil, Kültür ve Tarih Yüksek Kurumu ile RTÜK Fikri Işık’a;
– Kıbrıs işleri koordinasyonu, AFAD ve Yatırım Ajansı Recep Akdağ’a;
– Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı ve Medeniyetler İttifakı ProjesiHakan Çavuşoğlu’na bağlı olacak.

‘DEDEKTÖRLERİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ’

Harem-i Şerif’te yaşananlar hakkındaki bir soruyu cevaplayan Bozdağ, ”İsrail hükümeti Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı duymak ve statüyü korumakla yükümlüdür” diye konuştu.

İsrail’in hukuki yükümlüklerini yerine getirmesini beklediklerini belirten Bozdağ, “Harem-i Şerif’in etrafına konan metal dedektörlerin kaldırılmasını ve ibadet hürriyetinden istifade ederek ibadet yapmak isteyen Müslümanlara konulan kısıtlamaların ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

‘ALMAN ŞİRKETLERİNE SORUŞTURMA SÖZ KONUSU DEĞİL’

Alman şirketlerine soruşturma açıldığı iddiasını değerlendiren Bozdağ, konunun iletişim hatasından kaynakladığını dile getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Almanya İçişleri Bakanı ile görüştüğü ifade eden Bozdağ, “Interpol üzerinden bir iletişim hatası tespit edilmiştir. Alman şirketleriyle ilgili herhangi bir soruşturma yürütülmüyor” ifadelerini kullandı.

BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU GÜNDEME GELMEDİ

Bir soru üzerine Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu yapmasını doğru bulmadıklarını hatırlatan Bozdağ, konunun Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelmediği aktardı.

Darbe girişiminin firari sanıklarından Adil Öksüz’ün Almanya’da görüldüğü iddiası da sorulan Bekir Bozdağ, ”Her ihbarı titizlikle devletimizin ilgili organları kurumları değerlendiriliyor. Bu da o ihbarlardan bir tanesi henüz doğruluğu teyit edilmiş değil” yanıtını verdi.

2013 yılının Aralık ayında Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ, 2015 seçimleri öncesinde görevini müsteşar Kenan İpek’e devretti. Bozdağ, 1 Kasım 2015 seçiminin ardından yeniden Adalet Bakanı oldu.

19 Temmuz’da gerçekleşen kabine revizyonun arından Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Bozdağ, Adalet Bakanlığı görevini Abdülhamit Gül’e devretti.

Bozdağ’dan önce Hükümet Sözcülüğü görevini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yürütüyordu. Kurtulmuş ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’na atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.