Kabine revizyonu sonrası bakanlıklarda devir teslim

Kabine revizyonu sonrası bakanlıklarda devir teslim

Kabine revizyonunun ardından bugün 11 bakanlıkta devir teslim töreni yapıldı. Yeni Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "26 sene sonra tekrardan bir kadın bakanla bakanlığımız buluşmuş olacak" dedi.

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından bugün bakanlıklarda devir teslim törenleri gerçekleşti. Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Fikri Işık görevi Numan Kurtulmuş’tan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atanan Jülide Sarıeroğlu Mehmet Müezzinoğlu’ndan,  Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Nabi Avcı’dan, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Veysi Kaynak’tan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise koltuğu Akif Çağatay Kılıç’tan devraldı.

’26 SENE SONRA BİR İLK’

Çalışma Bakanlığı’ndaki törende konuşan Jülide Sarıeroğlu “26 sene sonra tekrardan bir kadın bakanla, bakanlığımız buluşmuş olacak. Bu anlamda da sorumluluğumun çok yüksek olduğunu biliyorum. Bizler siyasette kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almaları için çok büyük çabalar sarfettik. Kapsama alanı çok geniş, 80 milyon vatandaşımızın hem dününü hem bugününü ilgilendiren, insana dokunan bir bakanlığın sorumluluğunu aldığımın bilincinde olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

BALKAN TÜRKLERİ MESAJI

Gümülcine doğumlu olan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise ilk demecinde Balkan Türklerinin sorumluluğunun üzerinde olacağını söyledi.

bakan3

Görevi devreden Veysi Kaynak da, “Somali’de, Yemen’de, Gazze’de, ihtiyaç duyulan her yerde Türkiye insani yardımları ile var olmaya devam etti. Dost, akraba, gönül coğrafyamızda hizmetler üretmeye devam etti. İnşallah bu aksamadan devam edecektir” dedi.

‘ABD DEDİĞİMİZE GELECEK’

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine atanan Numan Kurtulmuş da görevi Nabi Avcı’dan devraldı. Kurtulmuş törende yaptığı konuşmada, “Önünde sonunda ABD, hem FETÖ konusunda hem PYD/PKK konusunda bizim söylediğimiz noktaya gelecek. Bunu, bizim söylediğimiz noktaya gelmekte olduklarının bir işareti olarak kabul ediyoruz.

bakan5

Dünyanın neresinde böylesine bir terör örgütü devletin imkanlarını kullanarak darbe teşebbüsünde bulunursa bu örgütün bütünü tam manasıyla bir terör örgütü olarak ilan edilir. Terör örgütü olarak ilan etmemeleri eksikliktir. Biz, görüşlerimizi anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

‘BÜYÜK DEĞİŞİMLERE İMZA ATTIK’

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti’nin iktidara geldiğinden bugüne kadar Türkiye’de büyük değişimlere imza atmış bir hareket olduğunu söyledi ve ekledi: “Şahsım olarak 25 Aralık 2013 tarihinde, 17-25 Aralık sürecinin arkasından Bakanlar Kurulu’nda yer almak benim için büyük bir onur ve bahtiyarlıktı.

fikri2

Çıtayı aşağı düşürmemek, mümkünse yukarı çıkarmak, bu bizim birinci önceliğimiz. Kendisinin bilgisinden, biriminden ve tecrübesinden her zaman istifade edeceğiz. Kendisine yeni görevinde de Allah’tan muvaffakiyetler de diliyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.