Joe Biden'dan tecavüz kurbanına açık mektup

Joe Biden'dan tecavüz kurbanına açık mektup

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Stanford Üniversitesi öğrencisi Brock Turner tarafından tecavüze uğrayan genç kadına açık mektup yazdı ve kadını, tecavüzcüsüne hitaben yazdığı mektupla gösterdiği cesaretten ötürü teşekkür etti.

Genç kadının saldırganına yazdığı açık mektup, haber sitesi Buzzfeed’de yayınlandıktan sonra sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından paylaşılmıştı.

Yaklaşık 15 milyon okuyucunun ulaştığı mektupta anlatılan olaylara karşı Biden, "öfkeyle dolduğunu" belirtti ve 'Cesur bir Genç Kadına Açık Mektup' adı altında yazdığı mektupta "Üniversite kampüslerimize yerleşmiş ve yıllardır beş kadından birinin cinsel tacizine neden olan bir kültürün kurbanı oldun. Hikayeni okuyan milyonlarca insan seni asla unutmayacak" dedi.

23 yaşındaki genç kadın bilinçsiz haldeyken kendisine saldıran Turner’a yazdığı mektubu mahkeme salonunda sesli okumuştu.

Turner, Mart’ta üç ayrı suçtan hüküm giymiş ve 14 yıl hapsi talep edilmişti. Fakat yargıç cezayı 6 aya indirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.