Joe Biden, adaylığı kabul etti

Joe Biden, adaylığı kabul etti

Eski başkan yardımıcısı Joe Biden, kasım ayında düzenlenecek seçimler için Demokrat Parti'nin başkan adayı olmayı resmen kabul etti.

 ABD’de Demokrat Partinin online olarak gerçekleştirilen kurultayında Joe Biden, partinin resmen başkan adayı oldu. 3 Kasım’da yapılacak 59’uncu başkanlık seçimleri öncesinde dört günlük Demokrat Parti kurultayının son günü, Biden‘ın resmen adaylığı kabul etmesiyle son buldu.

Delaware’de sadece basın mensuplarının bulunduğu Chase Center’dan canlı yayınla kurultaya katılan Biden, ABD Başkanı Donald Trump’ı yenmek için tüm Demokratlarla birlikte var güçleriyle çalışacakları sözünü verdi. 77 yaşındaki Biden, “Şu anki başkan ülkeye çok fazla öfke ve bölünme getirdi. Bu karanlık mevsimden ülkeyi çıkarmaya liderlik edeceğim” ifadelerini kullandı.

Kamala Harris de salı günü yaptığı konuşmasıyla Demokrat Parti’nin başkan yardımcılığı adaylığını kabul ettiğini açıklamıştı.

Cumhuriyetçi Partinin de yine Covid-19 salgınından dolayı online olarak gerçekleştireceği kurultayın son gününde Trump’ın başkan adayı olarak 27 Ağustos’ta resmen ilan edilmesi bekleniyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.