Jirki Aşireti Liderlerinden Öter: Barış Olacaksa Pkk İle Helalleşmeye Hazırız

Jirki Aşireti Liderlerinden Öter: Barış Olacaksa Pkk İle Helalleşmeye Hazırız

Şırnak Hakkari ve Van'da PKK'ye karşı koruculuk yapan 30 bin kişilik Jirki Aşiretinin liderlerinden Cemil Öter, çözüm sürecine destek vererek, PKK ile helalleşmeye hazır olduklarını söyledi.

ŞIRNAK -  Şiddetli çatışmalarda ölü ve yaralılarının olduğunu belirten Öter, "Görmediğimiz bir acı kalmamış. Ama barış olacaksa helalleşmeye ve her şeyi unutmaya hazırız" dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Tanin Dağları eteklerindeki Mutluca Köyü'nde yaşayan Jirki Aşireti Mala Hüseyin kolunun lideri Cemil Öter, barışı getirecek bir çözüm sürecine sonuna kadar destek olacaklarını söyledi.

"DEVLET KABUL EDERSE, BİZ SEVE SEVE KABUL EDERİZ"

Sürecin devam etmesinden yana olduğunu ifade eden Öter, şu ana kadar bölgelerinde herhangi bir yanlışlığın olmadığını söyledi. Bu durumun devam etmesinden ümitli olduklarını belirten Öter, "Çünkü biz huzur bulduk, güven bulduk, daha önce çıkmadığımız yere çıkabildik. Yaylalarımıza çıkabildik. Boşaltılan köylere çıkabildik. Rahatlıkla gezebiliyoruz. Çözüm süreci aleyhte olan bir şey değil. Lehte olan bir şey. Devlet bunu barışa götürdükten sonra biz bölge insanı, her zaman barıştan yanayız. Görmediğimiz bir acı kalmamış. Ama barış olacaksa, helalleşmeye ve unutmaya hazırız. Çünkü bir insan dünyaya geldiğinde 2-3 gün yaşıyor. Bir bu günü, bir de yarını, dün zaten geçmiş. Bu günün içindeyiz, yarın ne olacağı belli değil. Biz barışa, unutmaya, helalleşmeye her zaman hazırız. Devlet bunu istedikten sonra, biz devletin vatandaşıyız. Ben bir Kürt insanı olarak burada, bu devletin vatandaşıyım. Devlet bunu kabul ederse, biz seve seve kabul ederiz ve kucaklaşmaya her zaman hazırız, devletle beraber" dedi.

MHP VE CHP'YE ÇAĞRI

CHP ve MHP'ye de çözüm sürecine destek olma çağrısı yapan Öter, bölgede savaştan beslenen kişiler de bulunabileceğini ifade etti. Öter, "Ben sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli, ne kadar Türk ise, ben de o kadar Türküm. Ben ne kadar Kürt isem, onlar da o kadar Kürt'müdür acaba? Açık söylüyorum. Öyle bir siyaset yapsınlar ki, ekrana çıktıkları zaman kanal değiştirmeyelim. Çünkü biz siyaset istiyoruz, biz çözüm istiyoruz, biz kötüye değil, iyiye gitmek istiyoruz" diye konuştu.Öter, Türkiye'nin şu anda dünyada iyi bir yerde olduğunu da sözlerine ekledi.

"ÇATIŞMALARIN OLDUĞU YERDE ŞİMDİ ÇOCUKLAR OYNUYOR"

Beytüşşebap Kaymakamı Fevzi Dönmez de, bir zamanlar şiddetli çatışmaların olduğu Kato Dağı'nda şimdi çocukların top oynadığını söyleyerek, "Eskiden çatışma yaşanan Kato Dağı ilçemizin sınırlarında. Eskiden çatışma yaşanan yerlerde şimdi çocuklarımız top oynuyor. İnsanlarımız yaylaya çıkıp hayvanlarını otlatabiliyorlar. Eski o sıkıntılı günler artık geride kaldı inşallah. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle başlayan bu çözüm süreciyle bölgemiz artık huzurlu, insanlarımız daha rahat ve artık şehit haberleri alınmıyor, çatışma yaşanmıyor. Çok şükür artık insanlar, sadece ekmeklerinin derdinde. Hayvanlarını yaylaya çıkartabiliyorlar. Çocuklarının eğitimleriyle daha çok ilgileniyorlar" diye konuştu.

Jirki Aşireti'nin Mala Hüseyin koluna bağlı bin 200 köy korucusu bulunuyor. Bugüne kadar çıkan çatışmalarda 87 korucusu ölen aşiretin, 60 korcusuda çatışmalarda yaralandı.

Jirki Aşireti Liderlerinden Öter: Barış Olacaksa Pkk İle Helalleşmeye Hazırız

Jirki Aşireti Liderlerinden Öter: Barış Olacaksa Pkk İle Helalleşmeye Hazırız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum