Japon Tur Operatörleri Batman Turlarına Başlıyor

Japon Tur Operatörleri Batman Turlarına Başlıyor

Batman'da 38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ağırlanan Japon tur operatörlerinin Nisan-Ekim 2015 tarihleri arasında Batman turlarına başlayacağı belirtildi.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce ağırlanan 14 Japon tur operatörleri antik kent Hasankeyf ilçesi, Kozluk Hazzo Kalesi, Sason Mereto Dağı ve Malabadi Köprüsü'nü gezdi. Tarihi dokunun ve bölgenin misafirperverliğinden Japon tur operatörlerinin çok etkilendiği belirtildi. JTB Group’un turlarını tasarlayan JTB Look yöneticileri tarafından yapılan açıklamada Güneydoğu Anadolu turu tasarımı kabul edildiği ve uygulamasına Nisan-Ekim 2015 tarihleri arasında olacağı bildirildi.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü M.İhsan Aslanlı ise bölgede, sayıları turizm istatistiklerine dahi giremeyen yabancı turist guruplarının da barış süreci sonrası en az diğer kültürel gezilere ilgi kadar doğu turlarına rağbet gösterecekleri beklendiğini söyledi.

Aslanlı, son günlerde yurt dışındaki yabancı tur operatörlerinin bölgeye olan ilgileri ve ön talepleri yurt dışından gelecek turistlerde de bir patlamanın yaşanacağının belirtisi olarak görüldüğünü söyledi.

Japon Tur Operatörleri Batman Turlarına Başlıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.