Japon Muroya’dan tarihi zafer

Japon Muroya’dan tarihi zafer

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race 2016 sezonu üçüncü yarışında Japon Yoshihide Muroya kendi seyircisi önünde tarih yazdı ve kariyerinin ilk galibiyetini almayı başardı.

Red Bull Air Race serisinin üçüncü ayağına Japonya’nın Chiba kenti ev sahipliği yaptı. Büyük çekişmeye sahne olan serilerin sonunda Japon Yoshihide Muroya tüm rakiplerini geride bıraktı ve kariyerinin ilk birinciliğini ülkesinde kazandı. Çek Cumhuriyeti’nden Martin Sonka, rakibinin saniyenin 0.105 gerisinde yarışta ikinciliğin sahibi oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nden Kirb Chambliss ise üçüncülük ile yetindi. Sezonun lideri Alman Matthias Dolderer yarışı sekizinci tamamladı.

Dünyanın en hızlı motor sporları serisinin ilk üç yarış sonunda 30 puanla Matthias Dolderer liderlikte bulunuyor. Japonya’da üçüncülüğü elde eden Kirby Chambliss, elde ettiği 9 puan sonunda toplamda 20 puana ulaştı ve genel klasmanda ikinciliğe yükseldi. Fransız Nicolas Ivanoff, puansız kapattığı yarış sonucunda 19 puanla üçüncülüğe geriledi. Japonya’da tarihi zafer elde eden Yoshihide Muroya ise hanesine yazdırdığı 15 puan sonucu 18 puanla dördüncü sıranın sahibi oldu.

Red Bull Air Race serisinin dördüncü yarışı 16-17 Temmuz 2016 tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.