İzmir'deki Gezi Parkı davasında 115 kişiye beraat

İzmir'deki Gezi Parkı davasında 115 kişiye beraat

İzmir’de Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 115 kişi hakkında 2 yıldan 6’şar yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada tüm sanıklar beraat etti.

İzmir’de Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 115 kişi hakkında 2 yıldan 6’şar yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşması İzmir 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet”, “Görevli memura görevini yaptırmamak için zincirleme şekilde direnme” iddiasıyla açılan davanın son duruşması salonunun yetersizliği nedeniyle İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Duruşmaya, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da izleyici olarak katıldı. Sanıklar, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Son savunmalarını yapan sanıkların avukatları, müvekkillerinin suç işlemediğini belirterek beraatlerini talep etti.

Hakim Süleyman Demirel, taleplerin ardından, sanıkların suç işlediklerine dair bir delilin olmadığını belirtip, hepsinin beraatine karar verdi. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.