İzmir'de 38 polis serbest kaldı

İzmir'de 38 polis serbest kaldı

İzmir'de, darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 38 polis, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, geçen 18 Temmuz'da açığa alınan 203 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kararın ardından 13'ü emniyet müdürü, 46'sı amir olmak üzere 184 polis gözaltına alındı.

5 Kişi emniyetten serbest kalırken, işlemlerinin ardından daha önce adliyeye sevk edilen 140 emniyet mensubundan 97'si tutuklandı, 43'ü adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı. Bu operasyon kapsamında gözaltında bulunan 38 polis de işlemlerin tamamlanması ardından dün (çarşamba) adliyeye sevk edildi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 38 polis, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı tedbiri konularak serbest bırakıldı. Firarda olan polislerin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.