İYİ Parti'den ittifak açıklaması: İddialar gerçek dışı

İYİ Parti'den ittifak açıklaması: İddialar gerçek dışı

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, partisinin Saadet Partisi'yle ittifak iddialarını yalandı. Çıray 'İddialar gerçek dışı' dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Saadet Partisi ile İYİ Parti’nin ittifakı için çalıştığı iddiasını yalanladı.

CNN TÜRK’te yayınlanan Hande Fırat’ın sunduğu Gece Görüşü programında gazeteci Nevzat Çiçek, “Saadet Partisi’nin AK Parti’ye yanaşmaması durumunda, İYİ Parti ile bir ittifak içerisine girebileceği ve İlker Başbuğ’un da bunun üzerine çalıştığı tahmin ediliyor” iddiasında bulundu. Sosyal medyada da çok konuşulan bu iddiaya İYİ Parti’den yanıt geldi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray “Sayın Nevzat Çiçek’in bu iddiası baştan sona gerçek dışıdır” dedi. Çıray’ın açıklaması şöyle; “ İYİ Parti ve onun Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in siyasi faaliyetleri en başından beri şeffaflık ilkesine dayanmaktadır. Saadet Partisi ve Sayın Lideri ile görüşmeler zaten kamuoyu önünde cereyan etmektedir. Sayın Nevzat Çiçek’in saygın kabul ettiğimiz bir programda ortaya attığı bu gerçek dışı iddia, 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçim süreçlerine yönelik seçim manipülasyonlarının başladığını göstermektedir. Bu bir ‘Ak-trol’ operasyonudur.  İlker Başbuğ paşanın adının karıştırıldığı bu manipülatif ve malûm merkezlerden servis edilen iddiayı şiddetle reddediyoruz ve seslendiren Sayın Çiçek’i de şiddetle kınıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.