İtalya'da deprem: En az 2 ölü

İtalya'da deprem: En az 2 ölü

İtalya'da meydana gelen depremde en az 2 kişi öldü. Afetten sonra yaklaşık bin turist adayı terk etti.

Dün gece İtalya’nın turistik adalarından biri olan Ischia’da meydana gelen deprem sonucunda en az 2 kişi hayatını kaybetti.

Ölenlerden biri kilise duvarının üzerine çökmesiyle hayatını kaybetti. Şiddeti 4 olarak belirlenmiş olan deprem sırasında Adada yer alan biri kilise olan altı bina yerle bir oldu. Adanın hastanesinin direktörü tarafından yapılan açıklamaya göre afette yaklaşık 40 kişi yaralandı. 25 kişinin hafif yaraları tedavi edilerek taburcu edildi.

Turistler, Naples sahilinde yer alan adayı terk etmeye başladı.  Ischia’yı terk etmek isteyen bin kişilik bir turist kafilesi için dört limandan üç ekstra feribot seferi yapıldı. Depremde en çok zarar, volkanik yüksek arazide meydana geldi. Denize yakın yerleşim ve otellerde çok fazla hasar oluşmadı.   Yaşanan sarsıntı, geçen sene 24 Ağustos’ta Amatrice’de gerçekleşen ve yaklaşık 300 kişinin hayatına olan depremin yıldönümünün birkaç gün öncesine denk geldi. (Reuters)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.