İtalya'da çığ faciası: 30 kişi öldü

İtalya'da çığ faciası: 30 kişi öldü

İtalya'da Pescara bölgesindeki bir otel çığ altında kaldı. Turistik kayak merkezinde yaşanan çığ sonucunda en az 30 kişinin çığ altında kalıp hayatını kaybettiği belirtildi.

İtalya’nın orta kesimlerinde son günlerde art arda yaşanan depremlerin etkisiyle meydana gelen çığ sonucu Pescara bölgesindeki bir otel çığ altında kaldı. İngiliz turistlerin tercih ettiği kayak merkezinde Rigopiano på Gran Sasso adlı otelin 27 müşterisi ve personelinin çığ altında kaldığı ve ulaşılmakta zorluk çekildiği belirtilmişti. Reuters’ın haberine göre yaşanan faciada 30 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Pescara Bölge Valisi Antonio Di Marco kurtarma ekiplerinin çığ bölgesine gönderildiğini, meydana gelen çığ sonucu kayıpların artmasından korkulduğunu açıkladı. DHA’nın haberine göre, çığ altında mahsur kalan 27 hotel müşterisi ve personelinin yanısıra bölgede bulunan başka kişilerin de çığ altında kaldığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.