İtalya ve Almanya Kürdistan petrolünü satın alıyor

İtalya ve Almanya Kürdistan petrolünü satın alıyor

PDK millet vekili ve Kürdistan Parlementosu Doğal Kaynaklar Komitesi Başkan Yardımcı Dilşad Şaban, Türkiye üzerinden satılan Kürdistan petrolünün İtalya ve Almanya’ya gittiğini belirtti.

Basnews'te yer alan habere göre geçtiğimiz günlerde Reuters’te yer alan bir haberde Kürdistan petrolünü taşıyan bir geminin Amerika’ya gittiğini, Amerikan’ın petrolü satın alma konusunda pişman olduğunu ve bu yüzden geminin yön değiştirdiği iddia edilmişti.

İddiaların aksine PDK millet vekili ve Kürdistan Parlementosu Doğal Kaynaklar Komitesi Başkan Yardımcı Dilşad Şaban, Kürdistan petrolünün Türkiye üzerinden aktarılarak İtalya ve Almanya’ya satıldığını söyledi. Şaban ayrıca şimdiye kadar 2 milyon 500 bin varil petrolün bu ülkelere ihrac edildiğinin altını çizdi.

22 Mart 2014’ten beri Kürdistan petrolünün resmi olarak Türkiye üzerinden dünya pazarına sürüldüğünü belirten Dilşad Şaban: ’’Almanya’nın günlük petrol ihtiyacı 100 bin varildir, İtalya’nın ise bir milyon varildir. Bu ülkeler, ihtiyaçlarını karşılamak için uygun kaynak arıyorlar ve en uygun kaynak da Kürdistan bölgesidir. Türkiye’den Avrupa’ya açılan petrol boru hattı var, aynı zaman da deniz yoluyla aktarma konusunda da bir sorun bulunmuyor’’ dedi. 

Şaban bu ülkelere satılan petrolün fiyatının dünya piyasası fiyatlarıyla aynı olduğuna dikkat çekerek: ’’Varil fiyatı 100 ila 105 Dolar arasıdır. Mevcut durumda 22 Avrupa ve Amerikan şirketi, Kürdistan petrolünü satın almak için Kürdistan Doğal Kaynalar Bakanlığına baş vurmuş bulunuyor’’ dedi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum