İstanbul'un Miting Alanları Belirlendi

İstanbul'un Miting Alanları Belirlendi

İstanbul Valiliği, kentte yapılacak miting alanlarının "Yenikapı ve Maltepe sahil alanları" olarak belirlendiğini açıkladı.

İSTANBUL - İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Temel hak ve özgürlüklerden olan, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının özgür bir ortamda anayasa ve kanunlarla belirtilen esaslar çerçevesinde kullanılması, Sivil Toplum Kuruluşları ile tüzel kişiliği bulunmayan diğer oluşumların ve gerçek şahısların itibar edecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşü alanlarının tespit edilmesi, Büyükşehir Belediyesi'nin çevre düzenlemesi ve şehir temizliği ile ilgili olarak afiş asılacak yerlerin belirlenmesi amacıyla; İstanbul ili sınırları içerisinde ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, toplantı alanı, dağılma güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. Maddesi ve bu kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3. Maddesi uyarınca İl Makamının 04/06/2014 gün ve 27456 sayılı Onayı ile uygun görülmüş olup; söz konusu alanlarla ilgili bilgiler aşağıya çıkartılmıştır” denildi.

Açıklamada, Yenikapı sahil alanı için toplanma alanının Kenndy Caddesi üzeri Samatya ışıklardan Yenikapı İstikameti Yönü’ne yaklaşık 900 metrelik alan ve Park içi A5 Giriş önü yürüyüş güzergahından Kennedy Caddesi üzeri olduğu belirtildi. Dağılma güzergahları olarak ise Kennedy Caddesi, Namık Kemal Caddesi, Gazi Mustafa Kemalpaşa Caddesi olarak bildirildi.

Açıklamada Maltepe sahil alanı için ise ilk toplanma alanının Atatürk Caddesi üzeri Adalı Sokaktan Bağdat Caddesi girişine kadar olan alan olduğu, yürüyüş güzergahının ise Atatürk Caddesi Başlangıç, Bağdat Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Turgut Özal Bulvarı olduğu duyuruldu.

Açıklamada, ayrıca afiş ve pankart asılacak yerler için ise “Düzenleme Kurulunun bildirimleri doğrultusunda İstanbul Valiliğinin olur vereceği afiş ve pankartlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin uygun göreceği yerlere asılır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.