İstanbul’da operasyon: 5 gözaltı

İstanbul’da operasyon: 5 gözaltı

İstanbul’un bir çok ilçesinde düzenlenen baskınlarda 5 kişi gözaltına alındı. İzmir'de gözaltına alınan Özgür Halk dergisi ve Özgür Gündem gazetesi çalışanları ile 2 kişi ise serbest bırakıldı.

İstanbul’un Arnavutköy, Gaziosmanpaşa, Ümraniye ve Sultanbeyli ilçelerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişi ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

İzmir’de 4 kişi serbest bırakıldı

Dün yapılan HDP İzmir İl Örgütü'nün olağan kongresinde gözaltına alınan Özgür Gündem dağıtımcısı Zeydan Kaya, Özgür Halk dergisi çalışanı Halit Anık, HDP Bayraklı İlçe Eşbaşkanı Şevket Topkaya ve Cesim Altındağ isimli yurttaş Konak TEM Şube’deki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltına gerekçe olarak, "Örgüt propagandası içeren yayınları dağıtmak" ve "Örgüte maddi kazanç sağlamak" öne sürülürken, haklarında herhangi bir toplatma kararı olmayan Özgür Gündem gazetesi ve Özgür Halk dergisine el konuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.