İstanbul'da 47 hakim ve savcı tutuklandı

İstanbul'da 47 hakim ve savcı tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gaziosmanpaşa Adliyesi ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli 133 hakim ve savcı hakkında yürütülen soruşturmada ifadeleri alınan 47 hakim ve savcı tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gaziosmanpaşa ve İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli 133 hakim ve savcı hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı hakim ve savcıların hakimlik sorgusu tamamlandı.

Tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen hakim ve savcılardan 47’si tutuklanırken, yaklaşık 25 hakim ve savcının serbest bırakıldığı belirtildi. Serbest bırakılan hakim ve savcıların tümüne adli kontrol tedbiri uygulandığı kaydedildi.

Gözaltındaki diğer hakim ve savcıların sorgu işlemine devam edilirken, hakkında gözaltı kararı bulunan firari hakim ve savcıların tüm adreslerinde aramalar yapıldığı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.