İstanbul'da 2'si gazeteci 75 gözaltı

İstanbul'da 2'si gazeteci 75 gözaltı

İstanbul'da Newroz alanına gitmekte kararlı olan yurttaşlar, gözaltına alınmaya başlandı. Şimdiye kadar 2'si gazeteci 75 kişi gözaltına alındıç

İstanbul’da Newroz kutlamalarının engellenmesine rağmen Bakırköy Halk Pazarı’na gitmek üzere yola çıkan halkı, polis gözaltına almaya çalışırken şimdiye kadar 2 gazeteci olmak üzere 75 kişi gözaltına alındı. Gazetecilerin görüntü almasına engel olan polis, sarı basın kartı olmayanları ise, çekim yapmasını engelliyor. 

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP’li vekiller Filiz Kerestecioğlu, Pervin Buldan ve HDP Eski Milletvekili Levent Tüzel’in bulunduğu HDP Bahçelievler İl Örgütü binasının bulunduğu sokağa giriş-çıkışlar kapatılırken, sarı basın kartı olmayan gazeteciler de sokağa alınmıyor. 

i-1-20160320121029.jpg

Bakırköy Meydanı’nda GBT araması yapan polis 3 kişiyi gözaltına alırken, haber takibi için Bakırköy'de bulunan Amerika'nın Sesi televizyonu çalışanı Zozan Yaşar'ın polis tarafından darp edildiği belirtildi. Bakırköy'e metrobüs ile gitmek isteyen 4 yurttaş ise, İncirli Metrobüs durağında GBT araması sonrası gözaltına alındı. Polisin yurttaşları araçlarından indirerek GBT kontrolü yaptığı belirtildi. 

Bağcılar ilçesi Demirkapı Mahallesi HDP Temsilciliği önünde toplanan 7 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Haber takibi için Demirkapı Mahallesi’ne giden Özgür Gündem Gazetesi Muhabiri Elif Aydoğdu ve Özgür Halk Dergisi çalışanı Mazlum Gökguz da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Aydoğdu ve Gökguz, 100. Yıl Kemal Paşa Karakolu’na götürüldü. 

Yine, Newroz kutlamaları için halkın toplandığı bir başka ilçe olan Esenyurt’a polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Bu sırada haber takibi yapan Özgür Gündem Gazetesi Muhabiri Fırat Yeşilçınar ile JİNHA Muhabiri Özlem Çiçek’in basın kartlarına polis tarafından el konuldu. Gazetecilerin görüntü ve fotoğraflarını silen polis, ardından gazetecilerin çekim yaptığı hafıza kartlarını kırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.