İşsiz gençlerin ekmek kapısı uçkun

İşsiz gençlerin ekmek kapısı uçkun

Baharın gelmesi ile canlanan doğal bitkiler Hakkari’de bir çok vatandaşın geçim kaynağı oldu. Taşbaşı köyünde 7'den 70'e herkes aile ekonomisine katkı sunmak için sabahın erken saatlerinde yollara düşerek dağlarda uçkun ve pancar topluyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Kent merkezine 40 kilometre uzakta bulunan Taşbaşı (Keletan) köyünün gençleri, uçkun ve pancar toplamak için köylerinin 25 kilometre uzağında bulunan dağlara yürüyerek gidiyor.

Araç yolu olmayan bölgede topladıkları uçkun ve diğer pancarları sırtlayıp sarp yollardan geçiren köy sakinleri destesi 3 TL’ye sattıkları uçkunlar ile aile bütçesine katkı sunuyorlar.

1-20160425120404.jpg

Dağlardan uçkun toplayan Hıdır Akbay, Köy halkının tek geçim kaynağının dağlardan ot toplamak olduğunu belirterek, her ayın kendine özel ot mevsimi olduğunu kendilerinin de buna göre düzenli olarak geldiklerini söyledi.

Uçkun için sabah erkenden dağlara geldiğini belirten Hekim Çiftçi ise tehlikeyi göze aldıklarını ve tek geçim kaynaklarının bu dağlar olduğunu söyledi.

İşsizlikten yakınan gençler günlük 40 TL kazanmak için tehlikeli yolları göze almak zorunda kaldıklarını anlatıyorlar.

Yapacak başka işleri olmayan köy gençleri bir an önce yollarının yapılmasını istiyorlar.

3-539.jpg

6-106.jpg

4-280.jpg

2-812.jpg

5-165.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.