İşsiz gazeteciler Hrant için adliyede

İşsiz gazeteciler Hrant için adliyede

Hrant Dink cinayeti davası öncesi işsiz gazeteciler, "İfade özgürlüğünün yeniden ağır yaralar aldığı bu günlerde inadımızla ve sorularımızla bir kez da Dink cinayeti davasını takip etmek için Çağlayan Adliyesi'ndeyiz" dedi.

Hrant'ın arkadaşları, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine dair açılan dava duruşması öncesi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Hrant için, adalet için" pankartının açıldığı eyleme, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Agos Gazetesi çalışanları, gazeteciler Hayko Bağdat, Fatih Polat, Mehveş Evin, Fehim Işık, Banu Güven ile çok sayıda işsiz gazeteci katıldı. 

"Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganlarının atıldığı eylemde açıklama yapan gazeteci Banu Güven, davanın 10 yıldır sürdüğünü anımsatarak, haber kaynaklarının susturulduğunu söyledi. "Zor günlerden geçiyoruz, sesimiz kısılıyor, haber alma kaynaklarımız kapanıyor" diyen Güven, "Bugün bu mahkemede yaşanacak gelişmeleri haber yapacak medya kuruluşlarının sayısı her geçen gün azalıyor. İfade özgürlüğünün yeniden ağır yaralar aldığı bu günlerde inadımızla ve sorularımızla bir kez da Dink cinayeti davasını takip etmek için Çağlayan Adliyesi'ndeyiz" diye konuştu. 

'Her takvim gününe bir anma düşüyor'

Güven, bu hafta dönemin istihbarat şeflerinin savunma yapacağını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Bizler Hrant Dink'in katledilmesine giden yolu hatırlıyoruz, biliyoruz. O yolların son bir buçuk yıldır yeniden yürünmeye başladığını görüyoruz. Endişeliyiz. Ne yazık ki, her takvim gününe bir anma düşen ülkemizde 10 yıldır Hrant Dink cinayeti davasında pek çok kez acılı günlerle aynı günlere denk geldi. Bu kez de öyle. Bugün 10 Ekim. Geçtiğimiz yıl Ankara'da barış için sokaklara dökülen binlerce yurttaşımıza yapılan saldırı da yüzden fazla insanımızı yitirdik." 

Güven, davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Açıklamanın ardından gazeteciler, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşmaya geçti. Davanın bugünkü duruşmasında dönemin Trabzon İstihbarat Şube Başkanı Engin Dinç, savunma yapacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.