İsrail'den geri adım: Kudüs'te Eurovision yok

İsrail'den geri adım: Kudüs'te Eurovision yok

İsrail 'boykot'u göze alamadı: 2019 Eurovision Şarkı Yarışması Tel Aviv'de yapılacak.

İsrailli şarkıcı Netta Barzilai’nin kazandığı Eurovision Şarkı Yarışması’nın nerede yapılacağı netleşti. ABD’nin Kudüs’ü başkent olarak tanımasının ardından çıkan tartışmaların ardından yarışmanın Tel Aviv’de yapılması kararlaştırıldı.

Eurovision yönetimi, resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, “64. Eurovision Şarkı Yarışması, 14 Mayıs Perşembe günü, 16 Mayıs Cumartesi ve Cumartesi 18 Mayıs 2019’da İsrail’deki Expo Tel Aviv’de (Uluslararası Kongre Merkezi) gerçekleşecek” ifadelerine yer verdi.

‘ÜÇ GÜÇLÜ TEKLİF ALDIK’

Eurovision yöneticisi Jon Ola Sand, yaptığı açıklamada, “Üç güçlü teklif aldık ancak sonunda Tel Aviv’in dünyanın en büyük eğlence programına ev sahipliği yapacak en iyi koşullara sahip olduğuna karar verdik. Eurovision şarkı yarışmasını yepyeni bir şehirde yapmak ve Eurovision 2019’u şimdiye kadarki en görkemli yarışma hale getirmek için heyecan duyuyoruz” dedi.

İsrail hükümeti yarışmayı Kudüs’te yapmak istiyordu. Ancak yarışmanın burada yapılması durumunda bir çok ülkenin boykot kararı alacağına ilişkin tartışmalar gündem olmuştu. Eurovision yönetimi ise, yarışmanın ‘kültürel ve ticari başkent’ Tel Aviv’de yapılacağını açıkladı. Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılan 63. Eurovision Şarkı Yarışması’nda ‘Toy’ adlı şarkısıyla İsrail’i temsil eden Netta Barzilai birinci olmuştu. (Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.