İsrail'den Erdoğan'a: Osmanlı günleri bitti

İsrail'den Erdoğan'a: Osmanlı günleri bitti

İsrail Dışişleri, Mescid-i Aksa'daki uygulamaları eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Twitter'dan tepki gösterdi: Osmanlı günleri çoktan bitti.

İsrail, işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’daki güvenlik önlemlerini eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sert tepki gösterdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından peş peşe paylaşılan mesajlarda “Osmanlı günleri çoktan bitti” denildi. Doğu Kudüs’ün BM kararına göre kurulması öngörülen bağımsız Filistin Devleti’nin başkenti sayılmasına rağmen, “Yahudi halkının başkenti Kudüs’tür ve öyle de kalacaktır” ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamadaysa, “Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs sakinlerine ve Kürtlere ne söyleyeceği ilginç. Erdoğan İsrail’e öğüt verebilecek en son kişidir”sözlerine yer verildi.

‘SIRÇA KÖŞKTE YAŞAYANLAR…’

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın tweetler sırasıyla şöyle:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün parti üyelerine yaptığı açıklama absürd, temelsiz ve çarpık.”

“Erdoğan’ın kendi ülkesinin karşı karşıya bulunduğu zorlu sorunlarla ilgilenmesi daha iyi olur.”

“Osmanlı İmparatorluğu günleri çoktan bitti. Kudüs Yahudi halkının başkentiydi, başkenti ve öyle de kalacak.”

“Hükümet geçmiş yılların aksine, Kudüs’te güvenliği, özgürlüğü, ibadet özgürlüğünü ve tüm azınlıkların haklarına saygı göstermeye bağlı.”

“Sırça köşkte yaşayanların başkalarının evine taş atmaktan kaçınması gerekir.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan dün Meclis grup toplantısındaki konuşmasında İsrail’in ‘Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişini zorlaştırmak için her türlü yola başvurduğunu’ söylemiş; “Buradaki amacın güvenlik kaygısı olmadığını, tamamen Müslümanları Mescid-i Aksa’dan tecrit etme niyetiyle hareket edildiğini İsrail’i ve bölgeyi bilen herkes kabul edecektir” demişti. Erdoğan Müslümanları Kudüs’ü ziyaret etmeye çağırarak, “Gelin birlikte tıpkı Mekke’ye Medine’ye sahip çıkar gibi hep birlikte Kudüs’e sahip çıkalım” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.