İsrail Savunma Bakanı: 'Gazze şehir merkezine girdik'

İsrail Savunma Bakanı: 'Gazze şehir merkezine girdik'

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, askerlerinin Gazze şehrinin merkezine girdiğini ve Hamas lideri Yahya Sinwar'ın 'sığınakta kapana kısıldığını' öne sürdü.

 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun Gazze kentinin merkezine girdiğini öne sürdü.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze şehir merkezinde operasyonlar yürüttüğünü açıkladı; İsrail'in savaş sona erdiğinde Filistin bölgesini yönetmek gibi bir arzusu olmadığını savundu.

VOA Türkçe'nin haberine göre Gallant, "Ordu kuvvetleri Gazze şehir merkezinde. Kuzeyden ve güneyden geldiler. Kara, hava ve deniz kuvvetleri arasında tam bir koordinasyon içinde saldırdılar" diye konuştu.

Basın toplantısında konuşan Gallant, "Kuvvetlerimiz yaya olarak, zırhlı araçlarla ve tanklarla her yönden manevra yapıyorlar ve tek bir hedefleri var: Gazze'deki Hamas teröristleri, altyapısı, komutanları, sığınakları, iletişim odaları. Gazze şehrinin etrafındaki çemberi daraltıyorlar" dedi.

'HAMAS LİDERİ KAPANA KISILDI'

Gallant, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın "sığınağında kapana kısıldığını ve çevresiyle irtibatının olmadığını" öne sürerek sözlerine şöyle devam etti: "Bugün binlerce Gazzelinin, (sözde) insani yardım koridorunda güneye doğru ilerlediğini gördük. Tüm Gazze Şehri sakinlerini güneydeki daha güvenli bölgelere gitmeye çağırıyorum. Böylece zarar görmezsiniz. Hamas'ı yok edeceğiz; sivillere zarar vermek gibi bir niyetimiz yok."

'İSRAİL DE YÖNETMEYECEK'

Gazze'yi "insan eliyle inşa edilmiş en büyük terör üssü" olarak tanımlayan İsrail Savunma Bakanı, şehrin altında, okulların ve hastanelerin altından geçen ve militanlar için silah depoları, iletişim odaları ve saklanma yerleri barındıran kilometrelerce tünel olduğunu söyledi.

Savaş sona erdiğinde Gazze'yi kimin yöneteceğine dair planları sorulan Gallant, "Size kimin yönetmeyeceğini söyleyebilirim. Hamas olmayacak ve İsrail de olmayacak. Diğer her şey olasılıklar dahilinde" yanıtını verdi.

NETANYAHU: DURMAYACAĞIZ

Başbakan Binyamin Netanyahu da İsrail ordusunun Gazze'yi kuşattığını ve 'şehrin içinde operasyon yaptığını' söyledi.

Netanyahu televizyonda yaptığı açıklamada, Hamas İsrailli rehineleri serbest bırakmadan Gazze'ye ateşkes ya da yakıt sevkiyatı yapılmayacağını söyledi. Filistinli sivillere güneye gitmeleri çağrısını tekrarlayan Netanyahu, "Durmayacağız" dedi.

'ORDU GAZZE'NİN KALBİNDE SAVAŞIYOR'

Öte yandan İsrail Ordusu Güney Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman Gazze sınırı yakınlarında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ordu, on yıllardır ilk kez Gazze Şehri'nin kalbinde savaşıyor. Terörizmin kalbinde. Güçlerimiz her gün her saat militanları öldürüyor, tünelleri ortaya çıkarıyor, silahları imha ediyor ve düşman merkezlerine doğru ilerlemeye devam ediyor" dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.