İsrail polisi cemaate saldırdı

İsrail polisi cemaate saldırdı

İsrail polisi, cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda cuma namazı kılan cemaati plastik mermi ve biber gazıyla dağıttı. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

İsrail polisi Mescid-i Aksa çevresinde cuma günü olması nedeniyle olağanüstü önlemler aldı. Polisler Mescid-i Aksa’ya çıkan yollarda cemaati dağıttı. Polislerin kullandığı plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle onlarca kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Reuters’in haberine göre Doğu Kudüs’te polisin cemaate müdahale ettiği yerlerin başında Selahaddin Caddesi, Vadi el-Coz, Ras el-Amud ile Mescid-i Aksa’nın Aslanlı (Esbat) ve Meclis kapıları geliyor.

Şehrin sokaklarında yoğun ambulans ve çatışma sesleri gelmeye devam ediyor.

FİLİSTİNLİ GENÇLER TAŞLARLA KARŞILIK VERİYOR

Filistinli gençler de İsrail polisinin müdahalesine taşlarla karşılık veriyor. Filistin Kızılayı onlarca yaralı olduğunu ve yaralılara müdahalenin sürdüğünü açıkladı.

israilic

İsrail polis sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Selahaddin Caddesi ve Ras el-Amud’da “taş atan Filistinlilere” müdahale edildiği belirtildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.