İsrail askerleri Kassam Tugayları'nın elinde

İsrail askerleri Kassam Tugayları'nın elinde

Gazze'deki Hamas hareketinin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ilk defa ellerinde 4 İsrail askeri bulunduğunu açıkladı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'a ait El Aksa televizyonundan yaptığı açıklamada, ellerinde 4 İsrail askeri bulunduğunu belirterek, söz konusu askerlerin akıbetleri veya hayatta olup olmadıklarına ilişkin bilgi vermedi.

Arka fonda 4 İsrail askerinin resimlerinin yer aldığı televizyon konuşmasında Ebu Ubeyde, "İşgal güçlerine bir bedeli olmaksızın esir askerler hakkında bilgi vermemiz mümkün değil" dedi.

'NETANYAHU HALKINA YALAN SÖYLÜYOR'

Esir askerler hakkında İsrail tarafı ile herhangi bir iletişimin olmadığını ifade eden Kassam Tugayları Sözcüsü ayrıca, "İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, halkına yalan söylüyor. Onları ve esir askerlerin ailelerini yanıltıyor" diye konuştu.

Netanyahu geçen hafta düzenlediği basın toplantısı sırasında bir gazetecinin 'kayıp İsrail askerlerine' ilişkin sorusu üzerine, bu konuda gayretli çabaların sürdüğünü, kendisinin birkaç günde bir toplantılar gerçekleştirdiğini ve önemli gelişmeler olduğunu ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.