Isparta'da Soma Protestosu

Isparta'da Soma Protestosu

ISPARTA'DA, Soma'da meydana gelen maden faciası ve can kayıpları, yürüyüşle protesto edildi.

ISPARTA - Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanlığı, Türkiye Gençlik Birliği gibi kuruluşların destek verdiği ve öğrencilerin ağırlıkta olduğu yürüyüşte, 'Katilleri biliyoruz, hesap soruyoruz', 'Kaza değil cinayet, kader değil katliam', 'Oysa yanan bizdik, siz kömür sandınız' yazılı dövizler taşınarak, hükümeti istifaya davet eden sloganlar atıldı.

Grup adına açıklama yapan Deniz Seviç, "Hükümetin cinayetlere yol açan en büyük adımları, taşeron sisteminin yaygınlaştırılması ve özelleştirmeler olmuştur. Hem taşeron sistemi hem de özelleştirmeler güvencesiz ve güvenliksiz çalışma yaşamının kaynağı durumundadır. Bu nedenle derhal taşeron yasaklanmalı ve özelleştirmeler durdurulmalıdır" dedi.

Faciada yaşamını yitiren işçiler için şiirler okuyan öğrenciler, bir süre de oturma eylemi yaptı.

Bu arada Senirkent ilçe merkezinde, Süleyman Demirel Üniversitesi Senirkent Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören öğrenciler, Soma'daki can kayıplarını andı. Somalı öğrenciler de memleketlerindeki facia için 'O kadar kazdılar ki cennete düştüler', 'Lütfen sessiz olalım, kömür yasımız var', 'Gün kara kömür de kara' yazılı dövizler taşıdı.

Isparta'da Soma Protestosu

Isparta'da Soma Protestosu

Isparta'da Soma Protestosu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.