Isparta'da 6 kişi tutuklandı

Isparta'da 6 kişi tutuklandı

Isparta'da önceki gün gözaltına alınan 11 kişiden 6'sı tutuklandı. Adana'da ise sabah saatlerde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı.

Isparta merkez ile Uluborlu ilçesinde, önceki gün gözaltına alınan Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri ve inşaat işçilerinin de olduğu 11 kişiden 3'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyet işlemleri sonrası adliyeye getirilen 8 kişi "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. 8 kişiden 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Şeyhmuz Yaklav, Serhat Akpolat, Davut Ermanoğlu, Mahsun Bisen, Damla Erdem ve Yahya Aydın aynı gerekçeyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kentte 15 Haziran'da yapılan ev baskınlarında aralarında HDP il yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alınırken, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, 8 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 

Son bir hafta içerisinde kentte gerçekleşen iki ayrı operasyonda gözaltına alınan 28 kişiden 14'ü tutuklandı. 

Gözaltına alınan 3 kişi serbest 

Adana'da sabah saatlerde yapılan ev baskınlarında, "Yasadışı kişileri evinde barındırma" iddiasıyla gözaltına alınan Cevahir Temel, Faruk Temel ve Ayşe Temel, Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.