İspanya sandık başında, gözler Podemos'ta

İspanya sandık başında, gözler Podemos'ta

İspanya’daki kritik genel seçimlerde oy verme işlemi başladı. Ülke tarihinin 12. genel seçiminde 36 milyonu aşkın seçmen TSİ 21.00'ye dek oy kullanabilecek.

Ülkede 36 milyon 510 bin 902 kayıtlı seçmenin sandık başına gideceği genel seçimde, 18 yaşını yeni dolduran 1 milyon 583 bin 560 kişi de ilk kez oy kullanacak. Seçimde, meclisteki 350, senatodaki 208 koltuk için 4 binden fazla aday yarışıyor.

Seçimler öncesinde, ülke genelinde olası terör saldırısına karşı alarm seviyesi de 4'e çıkarıldı; 91 bin 702 polis ve jandarma da seçimler süresince görev yapıyor.

Resmi sonucun yerel saat ile 22.30'dan (TSİ 23.30) itibaren açıklanmaya başlanacağı duyuruldu. Ülke genelinde oyların yüzde 92,8'inin dijital ortamda hızlı şekilde Ulusal Veri Tabanı Merkezi'nde toplanacak olması nedeniyle, sonucun kısa sürede belli olması bekleniyor.

PODEMOS VE CIUDADANOS’UN PARLAMENTOYA GİRMESİ BEKLENİYOR

Seçimde, mevcut durumda ülkeyi yöneten sağ görüşlü Halk Partisi (PP), ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ile ilk kez genel seçimlere katılan Ciudadanos ve Podemos’un parlamentoya girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni hükümeti, öncelikle yüzde 23 oranındaki işsizlik, ekonomik krizle bağlantılı sorunlar ve Katalonya'daki bağımsızlık girişimleriyle ilgili meseleler bekliyor. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.