'İsimsiz' 50 milyon dolara satıldı!

'İsimsiz' 50 milyon dolara satıldı!

"Untitled" (İsimsiz / Anonim) adlı eser yaklaşık 50 milyon dolara satıldı. Cy Twombly imzalı eser, ketçapla yapıldı.

ABD’li sanatçı Cy Twombly’nin ketçap ile yaptığı bir eserin yaklaşık 50 milyon dolara satıldığı ortaya çıktı. Christie’s Müzayede Evi tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen açık artırmada Twombly’nin ketçap şişesini tuvale dökerek yaptığı “Untitled” (İsimsiz / Anonim) isimli eser 46 milyon 437 bin dolara (yaklaşık 175 milyon TL) alıcı buldu. Eser hakkında “İki yaşında çocuk ketçap şişesiyle yalnız bırakılmış gibi”, “Herkes ‘Sen modern sanattan ne anlarsın’ tepkisiyle karşılaşmaktan korktuğu için sesini çıkarmıyor” şeklinde yorumlar yapıldı.

Sabah’ın haberine göre, açık artırmayı gerçekleştiren Christie’s ise sanat eserini “Cy Twombly’nin ‘Bacchus’ serisinin en büyük örneği” ifadesiyle savundu. Neo-ekpresyonizmden etkilenen sanatçının, Roma mitolojisindeki şarap tanrısı Bacchus’un adını taşıyan serisindeki sanat eserini 2005’te tamamladığı belirtildi. İngiltere merkezli Tade Modern Müzesi, Bacchus serisindeki sanat eserleri hakkında “Kırmızı, şarabın ve aynı zamanda kanın rengidir. Bu eserler Tanrı ile ilişkili hem bedensel zevki hem de şiddetli ahlaksızlığı yansıtıyor” ifadelerini paylaşmıştı. 2011’de yaşamını yitiren sanatçının eserleri, müzayedelerde en az 15 milyon dolara alıcı buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.