IŞİD'in önemli ismi öldürüldü

IŞİD'in önemli ismi öldürüldü

IŞİD örgütü, üst düzey komutanlarından Ömer Şişani'nin öldüğünü doğruladı.

IŞİD'le bağlantılı Amak haber ajansı, asıl adının Tarkan Tayumurazoviç Batiraşvili olduğu sanılan Şişani'nin Irak'ta Musul'un güneyindeki Şirkat kentinde çıkan bir çatışmada öldürüldüğünü açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) daha önce 30 yaşındaki Şişani'yi "IŞİD'in savaş bakanı" olarak nitelendirmişti.

Daha önce, Gürcistan'da doğan ve Çeçenistan'da Rusya'ya karşı savaştığı için "Çeçen Ömer" olarak da bilinen Şişani'nin birden fazla kez öldüğü bildirilmişti.

Amerikalı askeri yetkililer Mart ayında Şişani'nin Suriye'de düzenledikleri bir hava saldırısında öldüklerini açıklamışlardı.

ABD başına 5 milyon dolar ödül koymuştu

ABD Hazine Bakanlığı, 2014 yılında Şişani'yi "küresel teröristler" listesine almıştı. Washington yönetimi onun başına 5 milyon dolar da ödül koymuştu. Şişani'nin öldürüldüğü bildirilen Şirkat kenti, Irak'ın başkenti Bağdat'ın yaklaşık 250 killometre kuzeyinde bulunuyor. Şirkat'ı kuşatan Irak güçleri, IŞİD'in kontrolündeki en büyük kent olan Musul'a ilerliyor.

Irak ordusu geçen hafta Musul yakınlarındaki bir askeri üssü ele geçirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.