IŞİD'in kaçırdığı Ezidi bir kadın gizlice ailesini aradı: Kötü durumdayız

IŞİD'in kaçırdığı Ezidi bir kadın gizlice ailesini aradı: Kötü durumdayız

IŞİD'in 2014'te Şengal'de kaçırıp Suriye'ye götürdüğü Ezidi bir kadın, ailesiyle gizlice bağlantı kurdu. Kadın, IŞİD karşıtı saldırıların yoğunlaştığı Deyrül Zor'da tutulduklarını ve örgütün kendilerini canlı kalkan olarak kullandığını anlattı.

IŞİD tarafından Şengal’de kaçırılan bir grup Ezidinin hâlâ Suriye’nin Deyrül Zor kentinde örgüt tarafından tutulduğu ve ailelerine haber gönderdikleri belirtildi.

Koço köyünden Dawud İlyas, ailesinden 15 kişiden hâlâ haber alamadığını ve bu kayıplardan birinin birkaç gün önce kendileriyle bağlantı kurduğunu söyledi.

‘IŞİD CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYOR, DURUMUMUZ KÖTÜ’

İlyas, bu kişinin Deyrül Zor’a bağlı Suse bölgesinde tutulduklarını ve sayılarının 10 kişiyi kadar olduğunu söylediğini anlatıp şu ifadeleri kullandı: “Bizimle bağlantı kuran akrabamız, bulundukları bölgenin sürekli savaş uçakları tarafından bombalandığını, IŞİD’in kendilerini canlı kalkan olarak kullandığını ve hatta bu günlerde bir bombardımanda bazı Ezidi kadın ve çocukların da hayatını kaybettiğini aktardı.” İlyas, “Benimle konuşan kadın akrabamız seslerini Kürdistan ve Irak hükümetine ulaştırmamı istedi. Durumlarının kötü olduğunu belirtti. IŞİD elindeki toprakları kaybediyor. Sınırları daraldıkça tutsak Ezidi kadın ve çocukların da hayati tehlikesi artıyor. Böyle giderse sağ kurtulamayacaklar” diye konuştu.

Duhok’taki Ezidileri Kurtarma Ofisi Sorumlusu Besam Hızır da bu bilgiyi doğrulayarak, “Suse’de bir grup Ezidi kadın ve çocuğun bulunduğundan haberdarız. Ayrıca Musul’da IŞİD’li aileler için kurulan kamplarda da bazı kişilerin bulunduğunu öğrendik” dedi. Hızır ayrıca, Suse’de bulunanları kurtarmak için girişimlerinin devam ettiğini belirterek, “Tutsak tek bir Ezidi neferi kalana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz, onları kurtarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

IŞİD 3 Ağustos 2014’te Şengal’e saldırıp en az 6 bin Ezidiyi kaçırmış ve bu kişilerin büyük çoğunluğunu Suriye’ye götürmüştü. Bu süre zarfında yaklaşık 3 bin 500 esir çeşitli yollarla örgütün elinden kurtarıldı. (Kaynak: Rudaw)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.