IŞİD'in kaçırdığı Eyhem Azad Kürtçe'yi unuttu

IŞİD'in kaçırdığı Eyhem Azad Kürtçe'yi unuttu

Irak'taki Şengal bölgesinde IŞİD tarafından kaçırılan Ezidi Kürt çocuğu Eyhem Azad yanına verildiği Amerikalı ailenin yanında Kürtçe'yi unuttu. Esaretten kurtarılan çocuk, yaşadığı kamptaki diğer çocuklarla iletişim kuramıyor.

Şengal’den kaçırılıp, Rakka’ya götürülen ve orada Amerika’dan gelen IŞİD’li bir ailenin yanına verilen Ezidi Kürt çocuğu, kendi dilini unuttu. Rakka’dan kurtarılan ve Duhok’taki Şarya kampına getirilen Eyhem Azad adlı Edizi Kürt çocuk, İngilizce dışında bir dil konuşamıyor.

IŞİD üyeleri, 2014 yılında Şengal’e saldırdığında Eyhem Azad ile annesini ve kız kardeşlerini kaçırdı. Aile üyeleri birbirinden ayrılarak, her birini başka bir yere götürüldü. Eyhem Azad ise, Amerikalı bir IŞİD’li ailenin yanına verildi.

Amerikalı IŞİD’li aile, Eyhem Azad’ın ismini “Abdullah” olarak değiştirip ona, “Ezidiler ve Kürtler kafirdir. Şükür ki İslam hilafeti Şengal’i kurtardı” cümlesini ezberletti. Kurtarıldıktan sonra Duhok’taki kampa getirilen Eyhem Azad, kamptaki çocuklarla iletişim kuramıyor çünkü İngilizce dışında bir dil konuşamıyor. Azad, şu anda kamptaki amcasının yanında kalıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.