IŞİD'in 173 kişilik intihar timi aranıyor

IŞİD'in 173 kişilik intihar timi aranıyor

IŞİD'in intihar eylemleri için eğittiğine inanılan 173 kişi için Avrupa çapında alarm var. Interpol, ilgili başkentlere isim listesi gönderdi.

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı’nın (Interpol), IŞİD’in 173 kişilik intihar timini aradığı ortaya çıktı. The Guardian gazetesinin özel haberine göre, Interpol 173 kişiden oluşan bir listedeki IŞİD militanlarının isimlerini Avrupa başkentlerine verdi.

Kurumun Amerikan istihbaratına dayanarak hazırladığı listede, Suriye ve Irak’taki yenilgilerin intikamını almak üzere Avrupa’da intihar saldırıları düzenlemek için özel olarak eğitildiği sanılan militanların isimleri bulunuyor. Interpol genel sekreterliğinden 27 Mayıs tarihinde çeşitli başkentlere gönderilen yazıda, listedeki isimlerin ‘ciddi ölüm ve yaralanmaya yol açacak patlayıcılar yapacak şekilde’ eğitildiği belirtiliyor.

Listede şüphelilerin isimleri, IŞİD’e katıldıkları tarih, ailelerinin isimleri ve varsa, fotoğrafları yer alıyor. The Guardian, bu kişilerin Avrupa’ya giriş yapıp yapmadığının bilinmediğini de yazdı. Buna göre Interpol, ortak ülkelerden her bir isim hakkında sahip oldukları bilgileri ve sınırdan geçip geçmediklerini raporlamasını istedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.